Get Appointment

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
  • martijn@pixelwebdesign.nl
  • +(123)-45- 7890
Technieken voor
Textielbedrukking
Altijd hoge
kwaliteit textielbedrukking

Wanneer je textiel wilt laten bedrukken, zijn er vier technieken die veel voorkomen: zeefdruk, transferdruk, DTG en borduren. Alle vier deze technieken hebben zo hun voor- en nadelen, waarbij er natuurlijk goed gekeken moet worden naar het uiteindelijke doel waarvoor het textiel wordt gebruikt.

De ene techniek is niet per se beter dan de ander, het hangt erg af van de wensen en behoefte die je hebt voor de desbetreffende textiel items. Denk bijvoorbeeld aan het aantal kleuren dat in de bedrukking meegenomen moeten worden, hoe duurzaam het item moet zijn en hoeveel items je bedrukt wilt hebben.

Lees hieronder meer over (de voordelen van) deze verschillende technieken.

I. Postma – Opvang bij Jimmy

De communicatie ging snel en soepel. Het logo is mooi gedrukt. De jas is van mooie kwaliteit. Een aanrader

P. Scheepmaker – VPA Support

Zeer tevreden over het oppakken, uitvoeren en leveren van onze bestelling. We zijn uiterst vriendelijk en professioneel geholpen en de bedrukte vesten zien er echt ...

P. van der Baan – Physicare International

Mooie kwaliteit, zeer goede service en hulp bij bewerken logo. Snelle levering. Gewoon TOP!
Deze tevreden klanten gingen u voor
Voordelen van
Zeefdruk

De naam zegt het eigenlijk al: bij zeefdruk wordt er een in een zeef een sjabloon gehaald, waar (in combinatie met o.a. een belichtingstafel) inkt doorheen gedrukt wordt. Dit maakt het een duurdere techniek wanneer je een laag aantal items wilt bedrukken; de opstartkosten zijn relatief hoog omdat er per kleur een zeefraam gemaakt moet worden.

Doordat de inkt direct op het textiel gedrukt wordt, hecht het zich goed, je voelt de bedrukking niet zitten omdat het één wordt met het textiele item. Dit maakt de druktechniek duurzaam: de kleuren blijven lang en goed zitten en de bedrukking zal niet snel beschadigen. Bij donkere textiel kan er voor worden gekozen om eerst wit te drukken en vervolgens de kleuren, dit zorgt voor extra heldere opdrukken en zeer geschikt voor bijvoorbeeld merklogo’s in specifieke pms kleuren.

Kortom: de geschikte techniek wanneer je een hoge oplage wilt (afhankelijk van het aantal kleuren ca. 50-10.000 stuks), voor duurzaam gebruik wilt gaan (bijvoorbeeld werkkleding die dagelijks gedragen wordt) en weinig kleuren in je bedrukking nodig hebt.

Voordelen van
Transferdruk

Bij transferdruk wordt de bedrukking eerst gedrukt op een drager. Vervolgens worden de logo’s losgesneden en met een pers op hoge temperatuur op het textiel gedrukt. Doordat de bedrukking er letterlijk op gedrukt wordt, kun je de bedrukking voelen op het textiel. Doordat het geperst wordt op de kleding is dit echter zeer dun en deze techniek is erg geschikt voor logo’s met meerdere kleuren en fijnere lijnen. Bij meerdere kleuren wordt er gebruik gemaakt van een innovatieve productietechniek waardoor deze ook nog eens op een zeer duurzame manier geproduceerd kunnen worden.

De kosten die aan deze druktechniek gebonden zijn, zijn vrij lineair aan de oplage: voor ieder item moet immers hetzelfde werk gedaan worden (niet zoals bij de zeefdruktechniek dat het zeef sjabloon maar één keer gemaakt hoeft te worden). De duurzaamheid is vergelijkbaar met directe zeefdruk.

Kortom: de geschikte techniek wanneer je meerdere kleuren nodig hebt, het design (deels) uit fijnere lijnen bestaat en zeer geschikt voor oplages tussen de 10 en 1000 stuks.

Voordelen van
DTG

DTG is een vrij nieuwe en opkomende druktechniek die staat voor Direct to Garment. Bij deze techniek wordt de gewenste tekst en/ of afbeelding en logo direct op het textiel geprint met een speciale printer. Deze printer is gemaakt om afbeeldingen en teksten van een zeer hoge resolutie te kunnen printen op textiel, waarbij de kleurmogelijkheden (zo goed als) onbeperkt zijn. Het design dat op het textiel moet komen wordt rechtstreeks naar de printer gestuurd, waar dus alleen het textiel nog (handmatig) in geplaatst moet worden.

De opstartkosten zijn dus minimaal, maar wanneer je in grotere oplage wilt drukken is het behoorlijk tijd- en arbeidsintensief. Daarbij moet er wel rekening gehouden worden met het materiaal van het textiel (minimaal 60% katoen) en de kleur, op donkere wordt er eerst een pre-treatment aangebracht en wordt er altijd wit onder de afbeelding meegeprint. De kleurkracht is zodoende op donkere textiel mooier dan op witte textiel. De print verliest hier wat kleurkracht doordat het in de textiel trekt, dit geeft wel het voordeel dat de print nauwelijks te voelen is en het draagcomfort zeer hoog is.

Kortom: de geschikte methode als je in op zoek bent naar kleinere oplages (ca 1-100) met veel kleuren en bij voorkeur op T-shirts.

Voordelen van
Borduren

Naast DTG en zeef- en transferdruk, kun je er ook voor kiezen om op textiel te borduren. Hiervoor wordt er een borduurkaart gemaakt waarin het ontwerp (van bijvoorbeeld jouw logo) van de bedrukking gemaakt wordt. Met deze borduurkaart en onze machines wordt het vervolgens op het textiel geplaatst. Doordat er eerst een borduurkaart gemaakt moet worden, is deze techniek voordeliger wanneer je een grotere oplage nodig hebt.

Met het borduurwerk geef je je textiel een luxe uitstraling, dat lang meegaat: het beschadigd niet snel en zal niet snel vervagen (ook niet bij meervoudig wassen en strijken). Daarbij moet er wel rekening gehouden worden met hetgeen wat je op het textiel gedrukt wilt hebben en op wat voor soort textiel: de bedrukking moet geen al te kleine details/ letters bevatten anders wordt het onduidelijk en er kan alleen voor borduren gekozen worden op wat dikker textiel.

Kortom: de geschikte kwalitatieve en luxueuze techniek voor wat dikkere textiele items die lang mee moeten gaan, bij voorkeur in grotere oplage ivm de kosten die hieraan gebonden zijn.

Binnen 2 uur een reactie!